Så er jeg ellers i gang med det helt store flødebolle projekt! Jeg har prøvet det én gang før, og der var kæmpe succes sidste gang jeg lavede dem, så derfor har jeg valgt at lave en hel omgang til min fødselsdag lørdag. Jeg har snart lavet 60 stk. med kokos og uden, og de ser lækre ud!!
Opskrift på flødeboller (ca. 30 stk)
500g ren marcipan
300g sukker
1 dl vand
150g past. æggehvider
250g chokolade (til overtræk)
Fremgangsmåde:
Marcipanbunde:
En rulle marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C
i 5 – 8 min.
Guf:
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 min. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en hånd-mikser ved middel hastighed i ca. 15 min.
Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.
Efter afkøling pensles flødebollerne med smeltet ODENSE Mørk Overtræk.
Tips: Sukkerlagen er klar, når den er gylden i kanten. Hældes i kogende (121ºC), direkte fra blusset.
Holdbarhed er 3 dage ved 10-12 °c
ENJOY!! xx
Ingen kommentarer:
Send en kommentar